NOMP

Hej!

Vill tacka alla som kom igår kväll till det lokala skolstyrelsemötet, väldigt givande att få sitta och prata med er föräldrar om barnens bästa. Nu vill jag ta er tid och berätta om en populär app här på skolan, nämligen NOMP. Det är en matte app som utmanar eleverna i olika uppgifter inom matematik, det kan handla om taluppfattning, multiplikation, addition, subtraktion och mer.

 Så här ser sidan ut när de loggat in på sin användare, därefter får de valmöjligheterna att gå in på uppdrag (som vi lärare väljer och delar ut till var och en). Det i sin tur ger oss stor chans att individualisera lärandet för eleverna så alla blir utmanade. Det i sin tur gör även att inte alla elever har samma antalet utmaningar och därmed inte samma uppgifter på sin hem-sida.

 Låt oss nu säga att eleverna väljer att gå in på ”uppdrag” där ser eleverna alla uppdrag de blivit tilldelade och kan på sin tur välja vad de vill jobba med.

 Här är ett exempel på en uppgift. Ett uppdrag är 10 uppgifter och beroende på antalet gånger eleverna gör ett uppdrag får eleverna brons, silver och guld medalj för arbetet de gjort.

 Eleverna kan också gå in på öva matte där de själva kan välja precis vilken del de vill öva på. Här kan även ni föräldrar gå in och välja vad ni själva känner att era barn behöver eller vill utmanas på.

Som lärare ser vi allt eleverna gör, vilka utmaningar de tar sig an, när de sist loggade in, samt hur mycket de procentuellt har avklarat. Det underlättar för oss då vi enkelt kan se när de är dags för oss att gå in och lägga in nya uppdrag. Det gör det även lättare för oss att se vad eleverna behöver arbeta mer med och vad de redan behärskar väl.

Nedan har vi verkliga citat som eleverna från både 2an och 3an har sagt om NOMP.

Klara Altner: ”Det är roligt, för de gör att matte blir mycket roligare”

Abbe Stafström: ”Det är tråkigt för jag förlorade mina nompixpoäng, men annars är det roligt”

Adrian Pettersson: ”Det är bra, för att det finns så mycket olika att göra”

Frank Davidsson: ”Jag gillar det för jag gillar mattespel.”

Vincent Andersson: ”Det är bra för att man kan öva på matte och att mäta och sånt”

Sen är verkligheten den att ja, vissa elever föredrar nog att arbeta med matteboken, eller ha genomgångar men appen erbjuder ett väldigt bra alternativ att tilldela eleverna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *